Voor je Eerste afspraak

Aanmelden doe je bij voorkeur via de aanmeldknop op onze website. Na je aanmelding ontvang je direct automatisch een bevestigingsmail. Aan deze mail is een vragenlijst toegevoegd. Voor je eerste afspraak vragen wij je om de vragenlijst in te vullen en naar ons retour te mailen.

De vragenlijst bevat vragen over de gezondheid van jou, je partner en jullie familie. Deze lijst gebruiken wij bij je intake en zal bij je eerste controle uitgebreid besproken worden.

Ook vind je in de bijlage van deze bevestigingsmail diverse brochures. We raden je aan om deze goed door te nemen. Er staat voor jou belangrijke informatie in. Bij je intake wordt deze informatie nog uitgebreid met je besproken.

Brochure
Zwanger

In de folder Zwanger! vind je informatie en adviezen van verloskundigen en gynaecologen. Bijvoorbeeld over de controles tijdens de zwangerschap en wat je dan kunt bespreken met je verloskundige of gynaecoloog. Je krijgt ook informatie over je gezondheid tijdens de zwangerschap.

Brochure
Moeders voor Moeders

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend. Door mee te doen aan Moeders voor Moeders help je vrouwen met een kinderwens.

Moeders voor Moeders zamelt urine in van zwangere vrouwen gedurende de eerste 16 weken van de zwangerschap. Uit deze urine wordt het zeer kostbare zwangerschapshormoon hCG gewonnen. Dit hormoon wordt als geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van onvruchtbaarheid. 

Brochure
Prenatale Screening

Hierin wordt je geïnformeerd over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van onderzoek naar je ongeboren kind. De NIPT, de 13 wekenecho en de 20 wekenecho.

De NIPT is een onderzoek naar Down-, Edwards- en Patausyndroom. Dit zijn syndromen die veroorzaakt worden door een chromosomale afwijking. De 13- en 20 wekenecho is een onderzoek dat kijkt of er aanwijzingen zijn voor lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind.

Aanmelden

Wanneer de zwangerschapstest positief is, kun je je al aanmelden bij ons. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Onze spreekuren zijn zowel overdag als ‘s avonds.

Je kunt je aanmelden met dit formulier of bel 0521-740020.

De mail is uitdrukkelijk bedoeld voor het maken van een eerste afspraak en niet voor het stellen van vragen!

Verloskundigepraktijk Steenwijk