Intake

Intake

Het intakegesprek duurt ongeveer 30 minuten. Het is een uitgebreid gesprek met uiteenlopende vragen over je gezondheid, de gezondheid van je partner, eventuele ondergane operaties, ziekten, allergieën en verwante onderwerpen die verband houden met je gezondheid.

Tevens zal in het gesprek aan de orde komen of er sprake is van aangeboren afwijkingen en erfelijke ziekten in zowel je eigen familie als binnen de familie van je partner. Mocht dit het geval zijn, dan zal nagegaan worden of er een indicatie bestaat voor verder onderzoek naar de gezondheid van je kindje. Naast je eigen gezondheid is het verloop van eventuele eerdere zwangerschappen belangrijke informatie voor de verloskundige.

Om een bevallingsdatum te kunnen berekenen, is het noodzakelijk om het verloop van jouw menstruatie te weten. Belangrijke data zijn hierbij de 1e dag van je laatste menstruatie en de dag waarop je een zwangerschapstest hebt gedaan.

Om een volledig beeld te krijgen van de vragen die de verloskundige stelt, kun je de volgende website raadplegen:  www.babyopkomst.nl

Vanzelfsprekend is dat je partner tijdens de intake en de verdere controles van harte welkom is.