Update corona

Beste cliënten en partners,

We hadden gehoopt dat het niet nodig was, maar gezien de landelijke stijging in coronabesmettingen moeten we helaas weer maatregelen aanscherpen. Via deze weg ook weer een update omtrent de coronamaatregelen in de verloskunde. Hierbij een overzicht met daarbij een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Aanscherping maatregelen:

  • Naast de zwangere is er maximaal 1 extra persoon welkom tijdens de controles op de praktijk. Dit kan je partner of een andere naaste zijn. Mocht je partner of een andere naaste mee willen komen, dan willen we jullie vragen 1,5 meter afstand te houden. De extra persoon mag uiteraard ook geen klachten hebben wanneer hij/zij meekomt.
    Wel is de vraag om hier terughoudend mee te zijn en waar het oké voelt voor jezelf: kom alleen. Hoe minder mensen er in de praktijk komen, hoe kleiner het risico dat er toch besmettingen plaats vinden. Beeldbellen is altijd mogelijk om op deze manier familieleden, kinderen en/of vrienden bij je zwangerschap te betrekken.
  • De verspreiding van corona onder kinderen en door kinderen is op het moment hoog. Het verschil tussen een snotneus en corona is lastig. Daarnaast kunnen kinderen ook besmettelijk zijn zonder dat ze zelf echt ziek zijn. Daarom ons verzoek geen kinderen mee te nemen naar je afspraak.
  • Tijdens de bevalling in het ziekenhuis (poliklinisch of klinisch) mag alleen de partner of een andere naaste de zwangere ondersteunen. Bij een thuisbevalling mag naast je partner, één extra persoon aanwezig zijn (mits deze geen klachten heeft en ook een mondkapje draagt).
  • In Tjongerschans is besloten om alle zwangeren tijdens de bevalling op de verloskamers te screenen op COVID-19 middels een PCR sneltest. Dit geldt voor zowel de klinisch als de poliklinisch bevallingen.
    Reden hiervoor is dat de vaccinatiegraad bij zwangeren zeer laag is en zij vaak jonge gezinnen hebben met kinderen waarbij de besmettingscijfers momenteel ook erg hoog zijn.

Verder blijven we benadrukken dat je verloskundige te allen tijden bereikbaar is op 0521-740020 voor vragen en zorgen, en dat een fysieke controle waar nodig altijd plaats zal vinden! Ook vragen we nog steeds je e-mail, telefoon en de updates op Instagram en/of Facebook goed in de gaten te houden voor eventuele updates.

We snappen dat de verzoeken van onze kant lastig kunnen zijn. We proberen op deze manier alle cliënten te beschermen, maar ook onszelf, zodat we jullie zorg kunnen blijven geven.
Nogmaals bedankt voor al jullie begrip en medewerking!

Vriendelijke groeten,
Verloskundigenpraktijk Steenwijk

Delen op...

Aanmelden

Wanneer de zwangerschapstest positief is, kun je je al aanmelden bij ons. Hiervoor is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Onze spreekuren zijn zowel overdag als ‘s avonds.

Je kunt je aanmelden met dit formulier of bel 0521-740020.

De mail is uitdrukkelijk bedoeld voor het maken van een eerste afspraak en niet voor het stellen van vragen!

Verloskundigepraktijk Steenwijk