Waar en hoe

Waar en Hoe


Waar

Je hebt twee keuzes als het gaat om de plaats van bevallen: thuis of in het ziekenhuis (poliklinisch).
Zolang er geen medische reden voor een ziekenhuisbevalling is, is de keus aan jou. Hierbij is het van belang dat je een plaats kiest, waar je je vertrouwd en op je gemak voelt. De een zal zich beter op haar gemak voelen in de thuisomgeving terwijl een ander voor het ziekenhuis kiest.

  • Bij een thuisbevalling is er naast ons ook een kraamverzorgster aanwezig, die ons zal assisteren.
  • Bij een poliklinische bevalling vervangen de verpleegkundigen van de verloskamers de kraamverzorgster. Soms zal er echter een beroep gedaan worden op jouw kraamverzorgster, om te assisteren tijdens de bevalling in het ziekenhuis.

Houd er rekening mee dat er een eigen bijdrage wordt berekend, wanneer je besluit om poliklinisch te bevallen. Mocht je onverwacht tijdens de bevalling toch overgedragen worden aan de gynaecoloog dan vervalt deze bijdrage. De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van de dekkingvan je zorgpolis en het ziekenhuis.

Hoe

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zo ook met bevallen. Wij staan open voor suggesties m.b.t. de baringshoudingen. Dus indien je een voorkeur hebt voor een manier van bevallen, laat ons dit dan weten. Wij hebben sowieso altijd een baarkruk bij ons.