Belangrijke info m.b.t. zorgverlening zwangere

 

Beste cliënten en partners,

Nu de coronamaatregelen landelijk opnieuw zijn aangescherpt vanwege de tweede golf, volgt via deze weg ook weer een update omtrent de coronamaatregelen in de verloskunde. Hierbij een overzicht met daarbij een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Een overzicht van de COVID-1 maatregelen:

De Zwangerschapscontroles:

·       Kom niet naar de praktijk als je koorts hebt (>38 graden), verkouden bent of hoest, Neem  telefonisch contact met ons op: 0521-740020.

·       Kom alleen naar de controles (ook zonder kinderen). Partners zijn welkom bij echo’s en het bevallingsgesprek. Komt je partner mee, dan willen we jullie vragen 1,5 meter afstand te houden. Je partner mag uiteraard ook geen klachten hebben wanneer hij/zij meekomt. Helaas mogen kinderen, overige familieleden en/of vrienden nog niet meekomen naar de praktijk. Beeldbellen is altijd mogelijk om op deze manier toch je partner, familieleden, kinderen en/of vrienden bij je zwangerschap te betrekken.

·       Draag een mondkapje (zelf meenemen).

·       Kom op tijd naar het spreekuur, niet langer dan 5 minuten voor je afspraak.

·       Houd in de wachtkamer 1,5 meter afstand van anderen en desinfecteer je handen bij binnenkomst.

·       Meld het op tijd (telefonisch) als je in het buitenland of één van de risicogebieden in Nederland bent geweest. Indien je terug komt vanuit een land met code oranje/rood of het land heeft code oranje/rood gekregen tijdens je verblijf, dan is het landelijke advies om 14 dagen in  quarantaine thuis te gaan. Indien je binnen deze 14 dagen een afspraak bij ons op de praktijk hebt, dan willen wij je vragen om telefonisch (op ons 06nr) contact met ons op te nemen om een nieuwe afspraak in te plannen. Indien er spoed is zullen wij gepaste maatregelen nemen. Kijk voor de actuele informatie welke landen code oranje hebben op nederlandwereldwijd.nl.

 

Schema zwangerschapscontroles:

·       Vitaliteitsecho op indicatie

·       10-12 weken: termijnecho en intake. (Counseling prenatale screening zal telefonisch plaats vinden)

·       16 weken

·       20 weken: SEO (echocentrum)

·       24 weken

·       27 weken

·       30 weken

·       33 weken

·       35 weken

·       37 weken

·       39 weken

·       40 weken

·       41 weken

 

Bevalling:

·       Je hebt net als anders keuzevrijheid voor de plaats van de bevalling, thuis of in het ziekenhuis.

·       In het ziekenhuis word je in de gangen/hal geacht een mondkapje te dragen.

·       Op dit moment mag de barende maar 1 persoon bij de bevalling (naast kraamverzorgende en verloskundigen) ter ondersteuning, dit geldt zowel voor thuis als in het ziekenhuis.

·       Badbevallingen zijn mogelijk, zowel thuis als in het ziekenhuis. (tenzij je coronaklachten hebt, dan wordt dit afgeraden)

·       Geef telefonisch al aan als je koorts hebt (meer dan 38,0gr Celcius), verkoudheidsklachten hebt, je hoest en/of moeilijk ademt. Dit zelfde geldt voor je partner.

 

Kraamperiode:

·       Om fysiek contact te beperken zullen de meeste kraamconsulten zoveel mogelijk middels de telefoon plaatsvinden. Daarnaast zullen jullie ons minimaal 1x in de kraamweek treffen.

·       Indien nodig zal er vaker een huisbezoek plaatsvinden. Tijdens de kraamvisite van ons graag geen bezoek in dezelfde kamer.

·       Advies: beperk kraambezoek tijdens de kraamweek om besmetting en verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Zo zorg je voor de veiligheid van kraamzorg en je eigen gezin.

 

Verder blijven we benadrukken dat je verloskundige te allen tijden bereikbaar is op 0521-740020 voor vragen en zorgen, en dat een fysieke controle waar nodig altijd plaats zal vinden! Ook vragen we nog steeds je e-mail, telefoon en de updates op Instagram en/of Facebook goed in de gaten te houden voor eventuele updates.

 

Nogmaals bedankt voor al jullie begrip en medewerking!

 

Vriendelijke groeten,

Verloskundigenpraktijk Steenwijk